Професионален сайт на Елза Калоянова - психолог и психотерапевт
Елза Калоянова - психолог и психотерапевт - във Фейсбук

Архиви

Абонаменти

Отзиви

През юни започвам новата си група. Това, което най-много обичам в работата си… най-голямата ми любов. Реших тук да споделя някои от мненията на участници в предишни групи.

Не, не става ясно какво е „да ходиш на група”, но поне бегла идея за това какво може да получи човек, „хвърляйки се” в такова начинание.

Ако това, което четете провокира интереса ви, ще се радвам да се намерим.

Пожелавам си успех, пожелавам смелост и сърцатост на тези, с които ще започнем! :-)

„Да достигнеш границите си може да бъде еднакво стряскащо и прекрасно. Благодаря ти, за това, че ме придружи до моите и ми показа, че всъщност няма от какво да се страхувам! Само, който е посещавал групата може да ме разбере :-)

В. В. 27 год.

„Благодаря ти, Елзе за всичко, което получих в търсене на пътя към себе си”

В. 36 год.

„ Елза и терапия и тренинги? Това съчетание е прекрасно. Тя е мил и приятен човек, който знае какво прави. Терапията и тренингите й всеки път изсмукват проблемите ми и ме окриляват.

Леко, приятно и окрилено-така се чувствам всеки път след срещите си с Елза.”

М. К. 47 год.

„Благодаря ти, Елзи, за това, че те има, че ме накара да погледна на света с други очи, че ме съпроводи по пътя на голямата ми личностна промяна и израстване. Участието ми в групата ме накара да преосмисля и погледна от друг ъгъл много аспекти на своя живот – взаимоотношенията и връзките с родителите, с членовете на моето семейство, баланса личен и професионален живот, и главното – отношението ми към самата себе си. След всяка месечна среща преоткривах свободата, възможността за избор, щастието и любовта. Благодаря ти, Елзи!”

М.Ц., 37 г.

„Участието в групата ми помогна да намеря посоката, в която искам да се развива живота ми, докато съм заобиколена с истински положителни и добронамерени хора, с които заедно да правим крачки към осъществяването на мечтите си. Група – за всеки е!”

И. 22 год.

„ Решението ми да участвам в „Група за собствен опит” не беше лесно. Мисълта да „отворя” себе си пред други хора бе свръх силите ми. Но отидох на първата среща, водена главно от любопитство. Убедена, че втора среща за мен няма да има, няма да ми е необходима. После отидох на втората… Без да се замислям толкова. И така… присъствах на всичките дванайсет и на последната дори не можех да се сетя какво ме беше спирало в началото и от какво съм се притеснявала. С всяка изминала среща чувствах себе си различна, все по-жива. Променях се и това беше видимо както за мен, така и за околните. Постепенно се освободих от много задръжки и притеснения, научих се да отстоявам себе си и мнението си, да приемам другите такива, каквито са, да приемам и себе си с всичките си недостатъци и с любов към самата мен да работя за усъвършенстването си. Освободих се от сковаващите ме притеснения и излишни очаквания в общуването ми с другите. Осъзнах колко много си приличаме всички…

Промени се и тялото ми – за пръв път от много време погледнах на него по нов начин и си дадох сметка колко много съм го ограничавала и пренебрегвала, въпреки всичките външни грижи, които бях полагала за него. Научих се да го приемам, да го усещам, да го ценя и да го слушам; да се съобразявам с него, да се възползвам от всичките му възможности, за които дори не бях и подозирала, да го обичам. Излишните ми килограми започнаха да се топят без никакви диети; болежки, които смятах за хронични, отшумяваха; походката ми се промени, постоянно напрегнатите ми рамене се отпуснаха… Приятелките ми ме питаха какво съм направила, защото изглеждам страхотно. Отговорът ми беше: „Сдобрих се със себе си.”

Оказа се, че в Групата на Елза открих това, което винаги съм търсела – мен самата. Намерих път към същността си точно чрез другите участници, от които толкова се притеснявах и които, се разбра по-късно, са се притеснявали не по-малко от мен. С невероятна вещина и професионализъм, с много любов и разбиране, Елза разтвори черупките ни и ни показа, че всичко, от което имаме нужда, е в самите нас. Че нашето щастие е в нашите собствени ръце. И че животът ни е такъв, какъвто сами си го направим. А животът е прекрасен.”

М. 43 год.

3 коментара за Отзиви

  • Е. М , 31 години

    “ Мисля си….защо всички хора не ходеха на група?:) Общуването щеше да е далеч по-лесно. Макар, че факта, че аз ходя улеснява доста нещата. Поне за мен.;) Не си представям да ходя на група, която не се води от Елзи. Извадих голям късмет да попадна точно на нея – професионалист с подход и чувство за хумор. К’во да искаш повече?! :) Според мен тази група е като „първите 7 на осъзнаването и връзката със себе си“. А, ако връзката със себе си е добра, тогава и отношенията с другите са добри. ;) Успех на всички следващи групи! Голям кеф ви чака! :)

  • Елза

    еее, благодаря ти! :-)

Отговори

 

 

 

Можете да използвате тези тагове

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

С коя година свързвате датата десети ноември?  
Please leave these two fields as-is: